Bezienswaardigheden Antalya

12 september 2015 by admin

Antalya word elke jaar door miljoenen toeristen bezocht en het staat tegenwoordig bekend als de toeristen hoofdstad van Turkije. Het is een hele mooie badplaats aan de Turkse Rivièra.

Antalya is de bestemming als je op zoek bent naar zon, zee, strand en luxe. Je verblijft goedkoop in de 4 of 5 sterren hotels waar je in van alles wordt voorzien. Vergeleken met de 4 en 5 sterren hotels van Nederland, Spanje, Duitsland of Frankrijk zijn die van Antalya heel goedkoop. Je kunt al 14 dagen all inclusieve verblijven in een 5 sterren hotel voor maar 700 euro per persoon. Dit komt vooral door het feit dat ze in Turkije een eigen munteenheid gebruiken en niet de euro.

Nationale parken

Onder de mooiste bezienswaardigheden Antalya behoren zeker de nationale parken. Je zult je ogen niet geloven, want vaak lijkt het gewoon iets uit de film. Natuurliefhebbers zullen dan ook in de zevende hemel zijn. In de Gulluk Dagi nationale park kun je de mooiste flora en fauna bekijken dat Turkije te bieden heeft. Je vindt in het park ook nog historische gebouwen terug, waarvan sommige uit de Romeinse tijd. Heb je altijd een spectaculaire waterval willen zien, waar je ook nog eens in kunt zwemmen? Dan moet je zeker naar de Kursunlu watervallen park. Je zult werkelijk je ogen niet geloven.

De oude stad

De oude stad Kaleiçi behoort ook zeker tot de bezienswaardigheden Antalya, die je zeker gezien moet hebben. Het oude stad stamt uit de tijd voor de Romeinse Rijk en werd later door de Romeinen verovert. Het werd een belangrijke haven gemaakt voor het Romeinse Rijk. In de oude stad vind je dan ook hele mooie en historische gebouwen. Bij de top bezienswaardigheden Antalya hoort zeker de Poort van Hadrianus dat toegang biedt tot het oude stad. Het stamt uit de tijd van het Romeinse Rijk en is naar een Romeinse keizer vernoemd voor wiens bezoek de poort werd gebouwd.

Sinterklaas

Veel kinderen denken dat Sinterklaas uit Spanje komt, maar alle volwassenen weten dat de echte Sinterklaas in Turkije woonde. Bij de top bezienswaardigheden Antalya hoort dan ook zeker de geboorteplaats van Sinterklaas. Je kunt in Demre de geboorteplaats van Sinterklaas bezoeken en ook zijn kerk zien. In Demre staat de kerk van Sint Nicolaas en het museum gewijd aan de geliefde heilige man.

Uncategorized Bezienswaardigheden / Gulluk Dagi / Kursunlu watervallen / nationale park /

Comments

Comments are closed.